Honderden miljoenen gestolen accounts te koop

Recent is een nieuwe database met gestolen gegevens online te koop aangeboden. Dat ontdekte de Engelse IT-website the Register. In totaal bijna 620 miljoen gestolen accountgegevens worden te koop aangeboden op de Darknet marktplaats Dream Market op het TOR-netwerk.

Het gaat om accounts en andere gegevens van de volgende websites:

Dubsmash (162 million), MyFitnessPal (151 million), MyHeritage (92 million), ShareThis (41 million), HauteLook (28 million), Animoto (25 million), EyeEm (22 million), 8fit (20 million), Whitepages (18 million), Fotolog (16 million), 500px (15 million), Armor Games (11 million), BookMate (8 million), CoffeeMeetsBagel (6 million), Artsy (1 million), and DataCamp (700,000).

De aangeboden gegevens lijken legitiem, zo blijkt uit een steekproef van The Register. Van sommige accounts zijn de wachtwoorden zichtbaar, bij andere zijn ze alleen in onleesbare en onbruikbare vorm beschikbaar.

De genoemde sites hebben hun gebruikers op de hoogte gesteld van de diefstal. Bent u zelf slachtoffer geworden van deze of een andere gegevensdiefstal, zorg er dan voor dat u het betreffende wachtwoord wijzigt. Let ook op speciale phishing aanvallen die nu kunnen plaatsvinden. Door voor elke site een ander wachtwoord te gebruiken, kan diefstal bij de ene site nooit gevolgen hebben voor een andere. Het gebruik van een wachtwoordmanager helpt om unieke wachtwoorden te gebruiken.

Vul uw telefoonnummer in dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug!

Skip to content