Grote datalekken bij spionage-apps

Bijna iedereen heeft een smartphone. Bij de meeste mensen bevat die smartphone een grote hoeveelheden gevoelige informatie. De ingebouwde gps geeft nog extra informatie, namelijk waar je bent. Deze informatie is ook voor anderen interessant. Spionage-apps sturen al die informatie door naar anderen.

Dit soort software wordt in de praktijk voornamelijk gebruikt door partners en ouders, om hun geliefden in de gaten te houden. Dan wil je natuurlijk wel dat die apps veilig zijn. Helaas gaat het daarmee nog vaak mis. De afgelopen maanden zijn er verschillende van dit soort bedrijven gehacked, waarbij vertrouwelijke terabytes aan data is gelekt. Soms is het datalek niet veroorzaakt door een hacker, maar is er sprake van een onveilig geconfigureerde server.

Recent is ook het bedrijf mSpy slachtoffer geworden. mSpy richt zich specifiek op ouders en partners. Het was mogelijk om via internet de gegevens van mSpy in te zien. De te doorzoeken data bestaat onder andere uit contacten, chatgesprekken en browserhistorie. Opvallend is, dat dit al de tweede keer is dat het bedrijf gecompromitteerd is.

Voor veel mensen is het een aantrekkelijk vooruitzicht om alles te weten wat partner of kind op hun telefoon doen. Maar deze voorbeelden geven aan dat het installeren van dergelijke spionage-apps mogelijk de inhoud van die telefoon op straat gooit.

Vul uw telefoonnummer in dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug!

Skip to content