Android Google PlayProtect virusscanner test slecht

Op verreweg de meeste smartphones draait het Android besturingssysteem, plus allerhande apps. Het is van belang dat de telefoon veilig blijft en er dus geen malafide apps worden geïnstalleerd. Google heeft als onderdeel van het besturingssysteem Play Protect ontwikkeld, die alle apps in de Play Store scant en beoordeeld. Deze beveiliging staat altijd aan.

Echter, uit een test van het gerenommeerde testinstituut AV-test.org blijkt dat de controle van Play Protect onvoldoende is. Van de aangeboden malware ontdekte Play Protect maar net 70%, terwijl de rest van de virusscanners gemiddeld ruim 97% detecteert.

Bekende Android-malware steelt bijvoorbeeld informatie, of gebruikt de telefoon om cryptocurrency te minen. Ook zijn er verschillende vormen van ransomware bekend.

Indien er belangrijke informatie op een Android-telefoon staat, is het dus van belang om een aanvullende virusscanner te installeren. Alle bekende merken virusscanners hebben inmiddels software beschikbaar voor op mobiele telefoons.

Vul uw telefoonnummer in dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug!

Skip to content