Wederom lek gevoelige gegevens door sportapps

Veel mensen maken gebruik van apps zoals Strava, om hun sportprestaties te monitoren. Echter, standaard is via die apps veel informatie openbaar. Alleen via de website kunnen de privacy-instellingen worden aangepast. Maar zelfs dat is niet altijd genoeg, blijkt uit nieuw onderzoek.

Eind januari dit jaar was er al een grote rel, toen bleek dat via de openbare informatie van Strava zonder problemen geheime locaties van defensie in binnen- en buitenland terug te vinden waren. Defensie heeft vervolgens een voorlichting opgezet.

Echter, nieuw onderzoek van De Correspondent in combinatie met Bellincat wijst uit dat er nog steeds veel zeer gevoelige informatie te vinden is, dit keer via de app van Polar. Zelfs als het profiel op privé stond, was er informatie te achterhalen over waar iemand gereden of gerend had. Zo kwamen de onderzoekers regelmatig uit bij huisadressen van militairen. Via social media kon vervolgens extra informatie worden achterhaald.

Als gevolg van dit nieuwe lek heeft defensie besloten om sportapps te verbieden op mobiele telefoons van de organisatie. Polar heeft een deel van de functionaliteit uitgezet.

Vul uw telefoonnummer in dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug!

Skip to content