Nieuwe fraude: email gehackt, salaris gestolen

De afgelopen tijd zijn er minimaal tien personen slachtoffer geworden van een nieuwe manier van fraude, meldt het AD. Allereerst breekt iemand in op een zakelijke emailadres. Vervolgens stuurt de hacker vanaf dat emailadres een bericht aan de salarisadministratie. In de mail vraagt hij om het rekeningnummer voor de storting van het salaris te wijzigen. De diefstal komt pas aan het licht, als de medewerker klaagt dat hij of zij geen salaris heeft ontvangen.

De belangrijkste oplossing tegen dit soort fraude is tweestapsverificatie. Bij tweestapsverificatie is niet alleen een wachtwoord, maar ook een unieke code nodig. Dit zorgt ervoor dat phishing niet meer werkt. Ook kunnen hackers online gestolen wachtwoorden niet meer misbruiken.

Voor tweestapsverificatie kan bijvoorbeeld de nieuwe Titan key van Google worden gebruikt. Probeer tweestapsverificatie via sms te vermijden, aangezien experts dat beschouwen als niet veilig genoeg. Daarnaast is gebruik van een wachtwoordmanager altijd aan te raden.

Vul uw telefoonnummer in dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug!

Skip to content