Grote toename cyberaanvallen op bedrijven

Beveiligingsbedrijf Fortinet beschrijft in zijn meest recente kwartaalrapportage een enorme toename van cyberaanvallen op bedrijven. In het vierde kwartaal van 2017 detecteerde het bedrijf 82% meer aanvallen dan in het kwartaal ervoor.

Fortinet beschermt bedrijven tegen cybercrime. Het afgelopen kwartaal sloeg de beveiliger gemiddeld 274 aanvallen per bedrijf af. Dit waren bijvoorbeeld grote en complexe DDoS-aanvallen, bijvoorbeeld door Internet-of-Things-apparaten. Daarnaast waren er steeds meer verschillende soorten malware die probeerden netwerken te besmetten. Tenslotte werden er veel varianten van cryptojacking gezien, waarbij rekenkracht van de computer wordt misbruikt.

CISO Phil Quade van Fortinet geeft aan dat de gangbare anti-virus-oplossingen niet zijn opgewassen tegen de massaliteit van de aanvallen. Bedrijven hebben een geavanceerdere bescherming nodig om beschermd te zijn tegen deze geavanceerde cybercrime. Onderdeel daarvan is bewustwording bij het personeel.

Desalniettemin kan een cyberaanval altijd een keer succesvol zijn. Dan is het een rustig idee om een cybercrimeverzekering te hebben.