Bedrijf Apollo lekt 126 miljoen e-mailadressen

Het bedrijf Apollo, dat andere bedrijven ondersteunt bij sales-activiteiten, heeft deze zomer een gigantisch datalek gehad. Daar schrijft het tijdschrift Wired over. Bij dat lek zijn miljarden gegevens buit gemaakt, waaronder contactgegevens van 212 miljoen mensen. De database met deze gegevens stond open op het internet en is gevonden door een beveiligingsonderzoeker. Het is onduidelijk of er ook Nederlandse gegevens in stonden.

Alle e-mailadressen uit de database zijn verstrekt aan HaveIbeenPwned.com. Deze website verzamelt alle bekende e-mailadressen en passwords uit datalekken, om zo mensen te kunnen waarschuwen.

Dataverlies is een groot risico voor bedrijven. Slachtoffers van grote datalekken lijden grote schade, zowel financieel als qua imago. Maar belangrijker is, dat kwaadwillenden de gelekte informatie kunnen misbruiken voor bijvoorbeeld phishing, acquisitiefraude of identiteitsdiefstal. Doordat gestolen informatie gecombineerd kan worden, kan een crimineel een zeer geavanceerde aanval opzetten, aldus Troy Hunt van HaveIbeenpwned.com in Wired.

Vul uw telefoonnummer in dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug!

Skip to content