Durft u nog zonder cybercrimeverzekering

De laatste jaren is langzamerhand alles verbonden met het internet. Handig, vanaf de bank een bonnetje uploaden naar de boekhouder of even de zakelijke mail checken. Maar de risico's worden steeds duidelijker: steeds meer ondernemers en particulieren worden slachtoffer van cybercrime, met vaak veel stress, hoge kosten en soms zelfs faillisementen als gevolg. Toch hebben nog steeds weinig bedrijven een cybercrimeverzekering.

Van een ontoegankelijke website tot een online lastercampagne: cyberrisico's zijn breed en onvoorspelbaar. En ze komen een stuk vaker voor dan veel andere risico's waar mensen wel tegen verzekerd zijn.

smartphone cybercrimeverzekeringZo werd vorig jaar 17% van de MKB-ondernemers slachtoffer van ransomware. Dat zijn er veel meer dan die brand hebben gehad. Toch hebben veel ondernemers een brandverzekering, maar te weinig een cyberrisk- of cybercrimeverzekering.

Maar ook voor burgers is de online wereld niet zonder risico's. In onze nieuwsoverzicht is voldoende te lezen om een beeld te krijgen van de mogelijke problemen.

Lees op deze website over de belangrijkste risico's in de digitale wereld en welke dekking verzekeringsmaatschappijen hier tegen aanbieden.