Cyberverzekering voor particulieren

Inmiddels is internet verweven met een modern huishouden: een smart tv, social media, internetbankieren en natuurlijk alle mobiele apparaten. Dat geeft een hoop gemak, maar het heeft ook een risico. Elk jaar wordt meer dan 10% van de Nederlanders slachtoffer van één of andere vorm van cybercrime, meldt het CBS. Als particulier is het dus ook belangrijk om na te denken over deze risico’s.

Bij risico’s voor een particulier kun je denken aan een besmetting met ransomware. Daarbij wordt je computer of telefoon gegijzeld, zodat je niet meer bij je bestanden kunt. Heel vervelend, vooral als er unieke foto’s van je pasgeboren baby op staan. In de afgelopen jaren is tien procent van de Nederlanders al slachtoffer geworden van dit soort malware, blijkt uit onderzoek van beveiligingsbedrijf ESET.

cyberpesten particulier

Of misschien ben jij of je kinderen wel slachtoffer van cyberpesten. Er verschijnen opeens kwetsende berichten online, terwijl je niet weet wie daarachter zit. Meer dan 3% van de Nederlanders is hier in 2016 slachtoffer van geworden, en zeker niet alleen kinderen.

Nog zo’n vervelende ervaring: opeens hebben wildvreemden de controle overgenomen over je e-mail- of Facebookaccount. De hackers versturen berichten aan je kennissen of bedelen om geld op Facebook. Alleen al in 2016 overkwam dit 1 op de 20 mensen. Een heel groot risico dus.

Tegen dit soort risico’s kun je je indekken met een cybercrimeverzekering. Zo zorgt de verzekering er bijvoorbeeld voor dat een expert gegevens herstelt als er een probleem is met een apparaat. Of er komt hulp bij online pesterijen. Maar vooral helpt de verzekering om schade te voorkomen, door preventie en hulp vooraf.

Een rustig gevoel.

Kijk bij onze aanbieders voor particulieren.

Cyberverzekering afsluiten

Cyberverzekering afsluiten

cyberverzekering-mkb

Cyberverzekering voor mkb

Vul je telefoonnummer in dan bel ik je terug!

Skip to content